Volle Maan

28 juni 2018 06:54 uur

Yeah! Aanstaande donderdag is het weer Volle Maan en dan ben ik altijd extra happy! Of soms juist ook niet, maar dan voel ik altijd wel de dankbaarheid voor de bijzondere energie die er dan is.
Deze Volle Maan wordt ook wel de Plantnaam genoemd en staat voor ‘Bestemming’. De naam verwijst naar de ontwikkeling van je plannen/zaadjes die je een paar maanden geleden hebt geplant en nu hun bestemming vinden. Ze hebben de tijd nodig om verder te rijpen en te volgroeien. Met deze maan kun je rustig afwachten en de bestemming van je plannen/zaadjes wat meer ruimte geven. Je kunt dit symbolisch uitvoeren door onkruid te wieden en datgene los of vrij te laten wat je niet meer dient.

Al van jongs af aan heb ik de maan en de sterren magisch gevonden. Ik kon er uren naar kijken en tijdens moeilijke periodes heb ik er veel kracht uit kunnen halen, en nog steeds. Sinds een paar jaar volg ik de maanstanden bewuster en hierdoor begrijp ik de dingen beter.
De energie voor-, tijdens en na Volle Maan is zo bijzonder. Als je hier nog niet zo mee bekend mee bent, let er dan bijvoorbeeld maar eens op hoe je slaapt tijdens deze periode. Of hoeveel, of hoe weinig energie je hebt tijdens deze dagen.

De maan is een symbool van de cycli van het leven, van geboorte tot dood en de wedergeboorte daarna. Dit onderwerp heeft mij ook altijd gefascineerd. Ik geloof in het eeuwige leven en ervaar de dood niet als een einde. Voor mij betekent het slechts een overgang naar een andere dimensie. Natuurlijk is het verdrietig als een dierbare er fysiek niet meer is, maar we zijn zoveel meer dan alleen een fysiek lichaam. Mijn focus is op het leven. Op leven. In het hier en nu.
En als dan uiteindelijk de dag komt dat ik overga naar die andere dimensie, dan vertrouw ik erop dat mijn dood uitgebreid gevierd wordt. Omdat ik terug naar ‘huis’ ga en super dankbaar ben dat ik optimaal van het aardse leven heb genoten. Maar oké. Zover is het nog lang niet… 😉

Ik heb hier eerst nog heel veel liefde en licht te verspreiden. Het afgelopen jaar ben ik begonnen met het geven van Maanreadingen. Althans zo noem ik ze. In feite zijn het persoonlijke kaartreadingen, afgestemd op eventuele specifieke open vragen of bepaalde thema’s die er zijn. Ik doe de reading
1 of 2 dagen voor Volle of Nieuwe Maan en laat me hierbij ondersteunen door de energie van de Maan. Op de dag dat het Volle of Nieuwe Maan is, verstuur ik de kaartreading per mail.
Altijd met de intentie dat ik erop vertrouw dat het de ander verder brengt in zijn/haar proces. Vaak zijn de boodschappen dan ook heel herkenbaar en krijgt men hierdoor weer nieuwe inzichten. Of was het juist net even een bevestiging of dat duwtje in de rug, waardoor ze (weer) in actie kunnen komen.

Het hart ziet vaak helderder dan het verstand.

Ben je benieuwd naar jouw persoonlijke boodschappen voor de komende periode? Voor maar 25 euro ontvang je de kaartreading a.s. donderdag om 06.54 uur (Volle Maan) in je inbox.

Happy Full Moon!

Liefs,
Siti Muntanah

Bronvermelding: de mooie afbeelding is van Jet Eikelboom van http://www.lichtfladderaars.com

Advertenties

Jouw waarom

Heb je jezelf wel eens afgevraagd WAAROM je de dingen doet die jij doet?
Is dat omdat je er waanzinnig veel plezier in hebt en super veel energie van krijgt? Omdat het van je verwacht wordt? Omdat je denkt dat het zo hoort? Omdat je het wel prima vindt zo? Of omdat je denkt dat het niet anders kan? Of omdat… vul zelf maar in 😉

Waarom doe jij de dingen die je doet? Als er op dit moment dingen of mensen zijn die jou geen vreugde of energie brengen, stop ermee. Direct. En misschien is dat soms heel lastig, maar besef je dat het niet voor niets op je pad is gekomen.

Hoe moeilijk het misschien ook te begrijpen is. Deze situatie heb jezelf gecreëerd. Bewust dan wel onbewust. Weet dat we ongeveer 95%!! vanuit ons onderbewuste doen. Het is heel handig om aan je mindset te werken, maar nog belangrijker is het om vanuit je hart te werken. Het is simpel.
Je krijgt, dat wat je uitstraalt. En voor sommige mensen roept dit weerstand op en dat is ok. Wanneer je weerstand voelt, is dit een signaal dat je er nog iets mee mag doen.

Alles wat ik doe, doe ik omdat ik in gezondheid en in vrijheid van het leven wil kunnen genieten. En dat gun ik een ander ook. Niet voor niets ben ik geadopteerd en heb ik de kans gekregen om in vrijheid en veiligheid op te groeien. Als baby was ik allesbehalve gezond. Sterker nog. Ik heb letterlijk en figuurlijk een tweede kans gekregen. En ik weet dat heel veel kinderen die kans niet hebben.

Ook door het overlijden van mijn vader was ik mij er al op jonge leeftijd zo van bewust dat het leven ieder moment anders kan zijn of zelfs voorbij kan zijn. Natuurlijk ga ik van het positieve uit, maar het is voor mij wel een reminder om daarom van iedere dag te genieten alsof het mijn laatste dag is. En dan nog.
Er komt een moment dat we allemaal weer overgaan naar een andere dimensie. Ook dan zijn we nog steeds energetisch verbonden, ook al zijn we niet meer fysiek bij elkaar op aarde.

We zijn hier om van het leven te genieten. Om te groeien. Als ziel. Laten we elkaar daaraan helpen herinneren. Zo vaak als het kan. Laten we elkaar überhaupt meer helpen. Of eigenlijk meer supporten. Vanuit liefde. Want niemand hoeft in principe “geholpen” te worden. We kunnen ons prima zelf redden, maar hoe fijn is het als je weet dat er mensen zijn die vertrouwen in je hebben en je steunen. Uiteindelijk gaat het erom dat je vertrouwen in jezelf hebt.

Ontdek waarom jij de dingen doet die je doet. Hoe? Er zijn vele mogelijkheden om hierachter te komen. Kies een manier dat bij jou past.
En heb je nog geen enkel idee? Het komt vanzelf op je pad.
Wanneer jij de intentie uitspreekt om jouw waarom te ontdekken of te herinneren, wordt je van alle kanten geholpen. Daar mag je op vertrouwen.

Leef jouw waarom! En krijg je de kriebels als je dit leest? Vraag jezelf eens af waar deze emotie vandaan komt. En heb je daar geen zin in? Dan doe je het lekker niet. Ook ok.

Ik ben heel benieuwd naar jouw waarom. Leuk als je het met ons deelt!

Liefs,
Siti Muntanah

Waar een wil is, is een weg.

“Helaas meneer, wij kunnen niets meer voor u doen. Leer er maar mee leven.” Dat is wat de arts van Bergman Clinics tegen mijn man Jack zei, drie jaar geleden.
Een jaar ervoor was hij geopereerd aan zijn dubbele hernia, waarvan er 1 hernia afgebroken was. De tussenwervels bleken helemaal versleten en er was dus zogezegd niets meer aan te doen.
Iets wat veel mensen te horen krijgen die met een hernia, Ischias of andere rugproblemen rondlopen.

Ja en dan heb je twee keuzes. Of je gelooft de arts blindelings en je legt je erbij neer. Of je kiest ervoor om op zoek te gaan naar andere (alternatieve) mogelijkheden en er zelf iets aan te doen. En gelukkig koos Jack voor dat laatste.

Als ‘healer’ geloof ik dat er altijd een oplossing is als je werkt aan de kernoorzaak, maar healing is een proces en dat kun je niet afdwingen. Als iemand daar niet voor open staat, dan houdt het op en dat is ook oke. Het enige dat je dan kunt doen is de ander de ruimte geven en dat heb ik gedaan.

Jack ging het e-book ‘Rugpijn, Hernia, Spit & Ischias weg ermee!’ lezen en ging aan de slag met de oefeningen. Zijn levensstijl verbeterde, al was dat destijds al heel gezond en sportief. Ook zijn fysieke houding veranderde. En zo waren er nog een aantal dingen waaraan hij werkte. Met positief resultaat! Oh ja en ik gaf hem stiekem helende massages… 😉

Vanochtend hebben we voor het eerst sinds 3 jaar weer samen hardgelopen. Iets wat we voorheen altijd samen deden en waarvan hij dacht dat de kans klein was dat we dat ooit nog samen zouden doen. Super leuk om dat weer samen te kunnen doen en sneller dan verwacht.
En we gaan vast ook samen nog een keer de halve marathon lopen, daar ben ik van overtuigd.

De reden waarom ik deze blog schrijf is dat hij een van de voorbeelden is van natuurlijke genezing, zonder medicatie of wat dan ook. Wellicht inspireert dit anderen en geeft het bewustwording dat er echt meer mogelijk is dan je in eerste instantie misschien zult denken. Ik weet ook zeker dat als hij nu weer foto’s van zijn rug zou laten maken, het verschil zichtbaar zal zijn. En dat dankzij zijn eigen inspanning, en ontspanning uiteraard.

Alle fysieke klachten en ziektes hebben een dieperliggende oorzaak. Dat kan op verschillende niveaus zijn. Bij Eenheidsheling werken we op zielsniveau aan alle niveaus. Wanneer je hiervoor open staat, is natuurlijke genezing mogelijk. Ik begeleid je hier graag bij.

Want… ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Het leven is veel te kort om ziek te zijn of lichamelijke klachten te hebben. Al ontkomen we er soms niet aan en is het noodzakelijk om te kunnen groeien.
Het lichaam is ongelofelijk wijs en het geeft ons continu signalen, maar als wij daar niet naar luisteren en naar handelen, dan wordt het steeds erger. Wonderen bestaan. Dagelijks.
Maak tijd vrij om innerlijk werk te doen. Want.
Waar een wil is, is een weg.

Ik vind het super fijn voor Jack dat het weer zo goed gaat met zijn rug en ben super blij dat ik weer kan hardlopen samen met mijn maatje. Er wordt wel eens gezegd, alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. In mijn geval geldt dit letterlijk en figuurlijk voor allebei en het is natuurlijk super tof om dit samen te doen met degene die je onvoorwaardelijk steunt en waar je van houdt. ❤

Hoe gaat het met jouw gezondheid?

Veel liefs,
Siti Muntanah

Ben jij je bewust van wat je op je huid smeert?

Vaak zijn we ons niet bewust van wat we allemaal op onze huid smeren. Ook bij mij was dat het geval. Althans, ergens wist ik onbewust wel dat het niet altijd even puur was, maar er was ook onwetendheid of misschien naïviteit. Zo dacht ik bijvoorbeeld dat een heel bekend merk voor baby’s enkel natuurlijke ingrediënten zou bevatten. Het was tenslotte speciaal voor baby’s, dus ik dacht dan kan het toch niet zo zijn dat daar ingrediënten in zouden zitten die schadelijk zouden kunnen zijn?

Mijn hele leven kampte ik met huidproblemen. Tot mijn dertiende heb ik een verkeerde diagnose huidziekte gehad en toen eenmaal bekend was om wat voor een huidziekte het zou zijn, ging het langzaam beter. Overigens geloof ik niet dat dat de juiste diagnose was/is, maar dat terzijde.
Echter door jarenlang medicijngebruik ging mijn gezichtsvermogen achteruit en zag ik op een gegeven moment nog geen 10%. Dat betekende dat ik nog geen meter vooruit kon kijken.
Ik heb mijn ogen toen in 2005 laten laseren en daarna gingen mijn ogen letterlijk en figuurlijk open. Na een heftige periode waarin ik allesbehalve gezond leefde, ging het op een gegeven moment steeds beter. De huidproblemen werden minder en met de hormonenzalf van de arts had ik het aardig onder controle.

Inmiddels weet ik beter en heb ik me verdiept ook in de betekenis van huidklachten en hoe dat voor mij persoonlijk geldt. Huidklachten zijn een signaal van een onderliggend probleem. Je huid geeft een uitstekende indicatie van je huidige gezondheidstoestand en mogelijk sluimerende aandoeningen.
De huid is een spiegel van wat er gaande is in het lichaam. Onze huid geeft vaak waardevolle aanwijzingen die we zeker niet mogen negeren en dat heb ik jarenlang gedaan. Toen ik op zoek ging naar de spirituele, emotionele, mentale en fysieke betekenis van mijn huidproblemen, raakte ik gefascineerd door de darm-huidconnectie. Huidklachten vinden vrijwel altijd hun oorsprong in de darm en als baby was ik ondervoed, dus daar zat een trauma dat opgelost en geheeld wilde worden.
En als je je huid wilt genezen, is het ook noodzakelijk om je darmen te genezen of te reinigen.

Vorig jaar juni had ik op een gegeven moment zo’n jeuk en last door de deodorant spray die ik gebruikte, dat ik besloot. Dit wil ik nooit meer. Ik heb toen al mijn oude overtuigingen overboord gegooid en heb toen besloten om over te stappen op alleen nog maar producten met natuurlijke ingrediënten, althans zo natuurlijk mogelijk.
Niet alleen voor mezelf, maar ook om bij het geven van healingen en readingen te kunnen, is het van belang om je lichaam (en geest) zo puur en mogelijk te houden.

Sinds ik pure aloë vera gel drink en een paar voedingssuplementen slik, is mijn huid rustiger dan ooit tevoren en heb ik de hormonenzalf ook kunnen vervangen door een natuurlijke variant en ik ben super blij en dankbaar.

Aan de andere kant besef ik mij ook weer dat we niet alles kunnen voorkomen. We hebben natuurlijk ook te maken met invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en de zon. Niet alle natuurlijke producten kunnen 100% natuurlijk zijn, maar wel 100% kwaliteit en daar gaat het wat mij betreft om. Ik zal er alles aan doen om mijn huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Hoe is dat voor jou? Laat jij je gemakkelijk verleiden door de fantastische marketing van bepaalde bekende merken of kies je voor kwaliteit? En kijk je wel eens op de ingrediëntenlijst van een product? Het eerste ingrediënt dat vermeld staat is het hoofdbestanddeel. Dus als je daar dan bijv. aqua ziet staan, dan weet je waar je voor betaalt… 😉

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Veel liefs,
Siti Muntanah

Alles is mogelijk

Vroeger als ik iemand hoorde zeggen dat alles mogelijk is, dacht ik vaak jaja, dat zal wel. En tegelijkertijd voelde ik ook een soort van weerstand op mijn eigen gedachte. Want wat als alles wel mogelijk zou zijn?
Tegenwoordig weet ik dat alles mogelijk is, mits je daar de benodigde acties voor neemt. Alles wat er nu is in je leven, is het resultaat van de keuzes die je ooit zelf hebt gemaakt.
En ik weet dat dit voor veel mensen moeilijk te geloven is en dat is ook oké. Vroeg of laat kom je erachter dat je zelf de verantwoordelijkheid hebt over je eigen leven en dus ook in staat bent om van koers te veranderen.
De vraag is, hoe graag wil je het en ben je bereid om daar alle nodige acties voor te nemen?

Onlangs was ik in Dubai en toen werd ik mij er nog bewuster van dat alles mogelijk is. In Dubai is alles mogelijk. Dat zie je, dat voel je en dat ervaar je. En ja, je mag er natuurlijk alles vinden wat je wilt, maar ze maken het wel waar. Ik kan dat heel erg waarderen. Geen woorden, maar daden.
Van te voren had ik een heel ander beeld van het land, maar het heeft mij positief verrast.

Als je op dit moment niet tevreden bent met bepaalde dingen of mensen in je leven, waarom verander je het dan niet? En dat is misschien makkelijker gezegd, dan gedaan, maar echt. Het leven is veel te kort om je tijd en energie te verspillen aan iets wat je geen plezier of energie oplevert.

De meeste mensen leven volgens de formule ‘hebben-actie-zijn’. Ze willen iets liever gisteren hebben dan vandaag, maar zo werkt het niet. Het universum werkt volgens de formule, of hoe je het ook wilt noemen,
‘zijn-actie-hebben’. Het is noodzakelijk om je af te stemmen op de juiste frequentie, het voelen, het ervaren alsof het al zo is, vervolgens neem je de acties om datgene te behalen en dan zul je het ook krijgen.

En soms zeggen mensen dan, jaja, dat zal wel. Maar hiermee krijg ik mijn overleden moeder/vader/familielid/vriend niet mee terug. Je zult begrijpen dat dat ook niet de soort dingen zijn die ik hiermee bedoel. Wat overigens wel mogelijk is, is om met ze te communiceren, maar dat terzijde.

Alles is mogelijk, mits je de juiste mindset hebt en bereid bent om dagelijks alle acties te nemen die nodig zijn om je droom of doel te bereiken. En soms duurt het jaren voor je iets bereikt, maar dat geeft niet. Alles komt op precies het juiste moment naar je toe. Alles is er op het juiste moment.

De eerste vier maanden van mijn ondernemerschap zitten er al weer op.
Ik geniet iedere dag zo van mijn vrijheid. Het is heerlijk om mijn eigen agenda te kunnen bepalen, alle ruimte te hebben om te zijn wie ik ben en te doen wat ik graag wil. En nee, het is zeker niet altijd makkelijk, maar ik weet dat het meer dan de moeite waard is. Ik wil het maximale uit het leven halen. En dat gun ik jou ook. Alles is echt mogelijk.

Heb je zin om een keer met mij te sparren over jouw leven en jouw dromen? Laat het me weten en dan maken we een afspraak.
Ik help je graag op weg.

Veel liefs,
Siti Muntanah

3 praktische tips wanneer je hulp kan gebruiken

Misschien voel je je soms alleen of eenzaam. Fysiek of in je gevoel. Dat is niet iets om je voor te schamen. Herinner je dat je nooit alleen bent. Er is hulp in overvloed, ook al lijkt dat misschien soms niet zo. Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Laat het universum en andere mensen weten wat je nodig hebt. Investeer in jezelf.
Durf te vragen en stel je vervolgens open om te ontvangen. Er gebeuren dan werkelijk magische dingen.

En hoe makkelijk ik dit nu opschrijf of aan anderen adviseer wanneer zij erom vragen, hoe moeilijk het ook voor mij soms nog is. Onlangs kon ik niet anders dan om hulp vragen en ik zag er als een berg tegenop om het bespreekbaar te maken, maar er was geen andere weg dan door mijn angst heen te gaan en het gewoon te doen. Dit was de enige manier om ervoor te zorgen dat ik verder kon groeien.
En hoe moeilijk ik het ook vond, ik heb het gedaan en ik ben nu zo blij dat ik het heb gedaan. Sindsdien stroomt het weer van alle kanten en daar ben ik de mensen die er onvoorwaardelijk voor me zijn eeuwig dankbaar voor.

Dit herinnerde mij eraan hoe belangrijk het is om hulp te vragen en dit met je te delen. Vaak willen we alles het liefste alleen doen of denken we dat we het alleen ‘moeten’ doen, omdat we onszelf dat hebben aangeleerd. Laat dat tot het verleden behoren. Je hoeft het niet alleen te doen.

3 praktische tips wanneer je hulp kan gebruiken:

Tip 1
Pas de 5,4,3,2,1 regel toe en ga het gewoon doen.
Als je iets eng of spannend vindt, is het beste om het gewoon te doen en ervaar dan hoe het voor je voelt. Haal drie keer diep adem, zorg dat je met beide benen op de grond staat en tel af van 5 naar 1.
Als je dit toepast, zul je ook merken dat je niet eens de tijd hebt om erover na te denken. Want dat is vaak het probleem. We denken te lang over iets na, terwijl we het in die tijd allang hadden kunnen doen. Je zult zien hoe blij je naderhand bent dat je het gedaan en gedurfd hebt.

Tip 2
Zorg ervoor dat je support krijgt van lieve mensen om je heen.
Omring jezelf met mooie en positieve mensen die vertrouwen in je hebben en van je houden. Zonder oordeel. Laat hen weten dat je hulp nodig hebt of dat je om hulp gaat vragen en vraag hen om jou hierin te steunen of aan te moedigen.

Tip 3
Onthoud dat als je eenmaal het lef hebt om hulp te vragen, het universum er alles aan zal doen om jou te helpen. Wanneer je eenmaal een beslissing hebt genomen of een keuze hebt gemaakt, dan zul je merken dat je van alle kanten geholpen wordt en dat hulp vaak uit onverwachte hoek komt.
Zorg er dan ook voor dat je in staat bent om de hulp te ontvangen.

Bonustip
Kijk naar inspirerende filmpjes of luister naar je favoriete muziek.
Dat werkt energieverhogend en je wordt er blij van.

Veel plezier met oefenen en als ik je ergens bij kan helpen, dan hoor ik het graag.

Veel liefs,
Siti Muntanah

De eekhoorn in de woestijn

Het kan zomaar zo zijn dat je je soms niet op je gemak voelt op een bepaalde plek of in een bepaald gezelschap. Hoezeer je er ook alles aan doet om er het beste van te maken, toch voel je je niet gezien of gewaardeerd. Dat gevoel ervaar ik op sommige momenten ook nog steeds en ik weet dat meer mensen dit zullen herkennen. Zeker de HSP-ers onder ons.

Je ergens niet thuis voelen in de wereld, kan je het gevoel geven dat er iets mis met je is en ook de wereld om je heen kan dan niet fijn aanvoelen. Maar weet. Er is niets mis met je. Er is ook niets mis met de wereld. Je bevindt je alleen niet op de juiste plek. Je bent als een eekhoorn in de woestijn.

Voorheen kon ik me hier wel eens heel verdrietig over voelen, maar nu weet ik dat het met mijn eigen overtuigingen te maken heeft en heb ik er geen oordeel meer over. Hoe moeilijk dat soms ook nog steeds is. Er zit dan niets anders op dan te accepteren wat IS en mijn emoties op dat moment te omarmen. Het is dan ook oké.

Een mooi voorbeeld vond een paar weken geleden nog plaats. Ik was bij een inspirerende lezing waarin we de volgende oefening deden. We werden verdeeld in drie groepen van ongeveer 12 mensen. Iedere groep vertegenwoordigde een land met bepaalde normen en waarden en de bedoeling was dat je dit als groep liet zien.
Ik voelde me totaal niet thuis in het land en het paste zo niet bij wie ik ben. Blijkbaar voelde degene die de lezing gaf dat op het juiste moment aan. Hij vroeg me of ik naar een ander land wilde en voor ik antwoord had gegeven was ik al bij het andere land. Daar voelde ik me direct op mijn plek.

Hoewel het slechts een oefening was om iets te verduidelijken, had het ineens een bijzondere betekenis voor mij gekregen. Ik besefte me dat dit precies mijn situatie symboliseert.
Voor degene die mij (nog) niet kent. Toen ik drie maanden oud was ben ik geadopteerd en vanuit Indonesië naar Nederland gekomen en heb ik de kans gekregen om in een veilige en liefdevolle omgeving op te groeien.
Het was zo bijzonder om te ervaren hoe ik door de mensen van het andere land opgenomen werd.
Ondanks dat ik zelf al veel healingen heb mogen geven en ontvangen, kun je altijd een laag dieper gaan en dat is wat ik hierdoor ook weer even heb mogen voelen en daar ben ik heel dankbaar voor.

Ieder moment heb je de mogelijkheid om te kiezen. Je eigen gedachten. De mensen om je heen.
En als het een keer niet lukt, geen probleem. Denk dan aan de eekhoorn in de woestijn en blijf bij jezelf. Je bent niet minder waard, omdat een ander jouw waarde niet ziet.
Of eigenlijk, omdat het jou op dat moment eraan herinnert je eigen waarde te zien ;).

Namasté.

Veel liefs,
Siti Muntanah

De dag waarop mijn vader naar Huis ging.

Vandaag is het 25 jaar geleden dat mijn vader overleed. Het eerste overlijden dat ik van dichtbij meemaakte. Wat voor veel mensen een verdrietige dag zou kunnen betekenen, ervaar ik nu als een vreugdevolle dag. Voor mij betekent de dood een overgang naar een andere dimensie, waar je in een andere vorm verder leeft. Vaak wordt er gezegd dat wanneer iemand overlijdt dat hij heen is gegaan, maar ik geloof dat hij teruggegaan is.
Naar Huis. Naar de bron waar we allemaal vandaan komen, waar licht en liefde is.

Ik heb dit altijd een fascinerend onderwerp gevonden, omdat ik diep van binnen de dood nooit als het einde heb gevoeld. Hoewel dat wel gezegd werd, dus geloofde ik dat. Natuurlijk is het ontzettend verdrietig als de mensen waarvan we houden niet meer fysiek aanwezig zijn, maar weet dat ze altijd bij ons zijn op een ander niveau. We zijn voor eeuwig verbonden. Als je ervoor openstaat kun je hun liefde voelen en met ze communiceren. Dat komt omdat een groot gedeelte van wie jij bent daar ook is. Het lichaam is slechts een voertuig van je ziel en je ziel past niet volledig in het lichaam.
Er is altijd een verbinding met dat andere gedeelte en daar kun je via je intuïtie en gevoel contact mee maken, wanneer je voorbij het ego gaat.
Je ego hoort bij je lichaam en bij het leven op aarde. Je hart hoort bij je spirituele kant, wie jij in wezen bent. Als je daar in gelooft wordt het verdriet minder en kun je het gemis transformeren naar iets moois.

Er heerst nog steeds bij veel mensen angst en onwetendheid rondom het sterven en de dood.
Dit is ook een reden waarom ik anderen wil helpen om zich te herinneren wie zij werkelijk zijn en waar ze vandaan komen. Zodat ze nu meer van het leven kunnen genieten en als het straks zover is, in alle rust en vertrouwen kunnen sterven.

Ik ben dankbaar voor de tijd die we met elkaar mogen beleven, ook al is en was het in sommige gevallen van korte duur. Ik vertrouw erop dat we elkaar ooit Thuis weerzien en we hier samen om kunnen lachen.

Daarom kan ik deze boodschap niet vaak genoeg herhalen. Als je NU niet doet waar je blij van wordt, wanneer dan wel? Het (zelf)vertrouwen dat je denkt nodig te hebben om iets daadwerkelijk te ondernemen, krijg je echt pas nadat je het hebt ondernomen. En daarmee inspireer jij een ander ook weer. Geniet van het leven, leef NU! Het is je geboorterecht.

Maak er iets moois van!

Liefs,
Siti Muntanah

foto

What’s in a name?

Wauw. We zijn al weer (bijna) één jaar verder.
31 januari 2016 begon ik mijn blog met: “Precies een jaar geleden…” en dat is wat ik nu weer ga doen.

Precies een jaar geleden nam ik de beslissing om mijn geboortenaam Siti Muntanah te gebruiken en wauw. Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Mocht je de blog willen (her)lezen, dan kan dat hier: https://sitimuntanah.com/2016/01/31/een-nieuwe-fase-in-mijn-leven/

Mijn blog eindigde met:
“En wie me graag Sety, Seet of hoe dan ook wil blijven noemen. Dat is ook helemaal oké. In de kern gaat het er niet om hoe je heet, maar wie je bent en wat je doet.”

Hoewel ik het daar nog steeds mee eens ben, wil ik er wel graag iets aan toevoegen. Natuurlijk gaat het erom wie je in essentie bent en wat je doet. Uiteindelijk zeggen daden meer dan woorden, maar wat nog veel belangrijker is WAAROM je iets doet.

Toen ik drie maanden oud was ben ik geadopteerd en vanuit Indonesië naar Nederland gekomen en heb ik de kans gekregen om in een veilige en liefdevolle omgeving op te kunnen groeien.
Zonder die mogelijkheid had ik dit nu waarschijnlijk niet meer op kunnen schrijven, omdat ik destijds ernstig ziek was.

Ik ben daar dan ook ontzettend dankbaar voor en geniet volop van het leven. Ik besef iedere dag dat wij hier in overvloed leven en dat gun ik iedereen en in het bijzonder weeskinderen.
Ieder kind heeft recht op een veilige en liefdevolle basis.

Mijn missie is om een positieve bijdrage te leveren aan het leven van weeskinderen, vanuit liefde en verbinding. Dat is wat mij raakt en waarom ik nu werk aan een optimale gezondheid en financiële vrijheid.

Mijn kracht is om je te inspireren en te begeleiden bij het helen van je angsten en blokkades.
Zodat je van binnen en van buiten kunt stralen. En als jij straalt, geef jij de ander ook de ruimte om te stralen. Op die manier maken we de wereld samen een beetje mooier en lichter.

Je kunt bij mij terecht voor healing, kaartreading, coaching en intuïtieve massage. Daarnaast deel ik ook mijn enthousiasme over aloë vera producten en de samenwerking met het bedrijf Forever Living.

Anderen verder op weg helpen. Anderen inspireren. Ik wil het nog veel meer doen. Door de samenwerking met Forever is dit mede mogelijk.
De vrijheid die ik nu dagelijks ervaar is onbetaalbaar en dat vier ik iedere dag.

Hoe gaaf zou het zijn als meer mensen hun hart zouden gaan volgen?
Naast meer PoSITIviteit, ga ik ook meer delen over SenSITIviteit.
What’s in a name? 😉

Wat zou jij willen realiseren in je leven als alles mogelijk is? Als geld en tijd geen obstakels zijn? Als iedereen mee zou werken? Als je geen angsten, blokkades en oude overtuigingen meer zou hebben?
Ben heel benieuwd en zou het tof vinden als je het met ons wilt delen.

Zondag 19 februari is de volgende PoSITIviteitsmiddag! Gratis en geheel vrijblijvend. Heb je zin in een gezellige en inspirerende middag bij mij thuis? Meld je dan snel aan. Ik heb nog een paar plekken vrij.

Maak er een mooie zondagavond van en vergeet niet te vieren wie je bent vandaag!

Liefs,
Siti Muntanah

img_3969

Happy & Healthy New Year!

Allereerst wens ik je nog(maals) een heel gezond, gelukkig en liefdevol 2017!
Een heel nieuw jaar waarin al je dromen en doelen uit mogen komen en dat gaat ook echt gebeuren. Mits jij daar bewust voor kiest en actie onderneemt.

Vorig jaar op Nieuwjaarsdag maakte ik bewust de keuze om voor het ondernemerschap te gaan. En hoewel ik nog geen enkel idee had hoe en wanneer dat dan tot stand mocht komen, vertrouwde ik erop dat het zou gebeuren.
Tot slechts een paar maanden geleden wist ik niet dat ik NU mijn eerste twee weken als zogenaamd “ondernemer” of hoe je het ook wilt noemen, er al op zou hebben zitten.

Voor mij is er op dit moment niets fijners dan je eigen agenda te kunnen bepalen en in verbinding te zijn met anderen.
Anderen helpen. Anderen begeleiden. Anderen inspireren.
Elkaar helpen. Elkaar begeleiden. Elkaar inspireren.
Met elkaar in gesprek zijn en elkaar de ruimte te geven om te zijn wie je bent.
Dat is voor mij vrijheid en dat maakt me super gelukkig.

Als jij dit verlangen herkent of wellicht een ander verlangen hebt, ga er dan voor!
Laat je niet weerhouden door je angsten, twijfels of onzekerheden en al helemaal niet door die van een ander.
Ik help je graag herinneren aan je innerlijke kracht. En omdat ik onvoorwaardelijk op mijn eigen intuïtie vertrouw, ben ik ook in staat om jou dat vertrouwen te geven. Zodat je jezelf kunt hervinden.

Vanaf nu is mijn aanbod ook op Facebook te vinden, zodat je in een oogopslag kan zien welke diensten ik te bieden heb. Dit jaar wil ik me nog meer gaan specialiseren op het gebied van Healing.
In combinatie met het delen van mijn ervaringen van de Aloë Vera producten en het begeleiden van enthousiaste mensen die een eigen business op willen bouwen op het gebied van een gezonde en positieve lifestyle. Naast coaching, bied ik ook gratis healingsessies aan. Waarbij we gaan we gaan werken aan je angsten en blokkades op zielsniveau. Zodat je een stabiele basis hebt om een bloeiende business op te zetten. Ongeacht of je dit als bijverdienste wilt doen of er een fulltime business van wilt maken.

Wat mij betreft is er niets mooiers dan dat je een ander ziet stralen en uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om je dromen en doelen waar te maken en dat gun ik iedereen.
Dus ben of ken jij misschien iemand die hiervoor openstaat, of als je een keer zin hebt om een kopje thee te komen drinken en lekker te sparren, dan hoor ik het graag.

Tot slot. Zondag 22 januari organiseer ik weer een PoSITIviteitsmiddag! Gratis en geheel vrijblijvend.
Heb je zin in een gezellige en inspirerende middag bij mij thuis? Meld je dan snel aan. Ik heb nog een paar plekken vrij.

Maak er een mooie zondagavond van!

Liefs,
Siti Muntanah

img_3600