Ben jij je bewust van wat je op je huid smeert?

Vaak zijn we ons niet bewust van wat we allemaal op onze huid smeren. Ook bij mij was dat het geval. Althans, ergens wist ik onbewust wel dat het niet altijd even puur was, maar er was ook onwetendheid of misschien naïviteit. Zo dacht ik bijvoorbeeld dat een heel bekend merk voor baby’s enkel natuurlijke ingrediënten zou bevatten. Het was tenslotte speciaal voor baby’s, dus ik dacht dan kan het toch niet zo zijn dat daar ingrediënten in zouden zitten die schadelijk zouden kunnen zijn?

Mijn hele leven kampte ik met huidproblemen. Tot mijn dertiende heb ik een verkeerde diagnose huidziekte gehad en toen eenmaal bekend was om wat voor een huidziekte het zou zijn, ging het langzaam beter. Overigens geloof ik niet dat dat de juiste diagnose was/is, maar dat terzijde.
Echter door jarenlang medicijngebruik ging mijn gezichtsvermogen achteruit en zag ik op een gegeven moment nog geen 10%. Dat betekende dat ik nog geen meter vooruit kon kijken.
Ik heb mijn ogen toen in 2005 laten laseren en daarna gingen mijn ogen letterlijk en figuurlijk open. Na een heftige periode waarin ik allesbehalve gezond leefde, ging het op een gegeven moment steeds beter. De huidproblemen werden minder en met de hormonenzalf van de arts had ik het aardig onder controle.

Inmiddels weet ik beter en heb ik me verdiept ook in de betekenis van huidklachten en hoe dat voor mij persoonlijk geldt. Huidklachten zijn een signaal van een onderliggend probleem. Je huid geeft een uitstekende indicatie van je huidige gezondheidstoestand en mogelijk sluimerende aandoeningen.
De huid is een spiegel van wat er gaande is in het lichaam. Onze huid geeft vaak waardevolle aanwijzingen die we zeker niet mogen negeren en dat heb ik jarenlang gedaan. Toen ik op zoek ging naar de spirituele, emotionele, mentale en fysieke betekenis van mijn huidproblemen, raakte ik gefascineerd door de darm-huidconnectie. Huidklachten vinden vrijwel altijd hun oorsprong in de darm en als baby was ik ondervoed, dus daar zat een trauma dat opgelost en geheeld wilde worden.
En als je je huid wilt genezen, is het ook noodzakelijk om je darmen te genezen of te reinigen.

Vorig jaar juni had ik op een gegeven moment zo’n jeuk en last door de deodorant spray die ik gebruikte, dat ik besloot. Dit wil ik nooit meer. Ik heb toen al mijn oude overtuigingen overboord gegooid en heb toen besloten om over te stappen op alleen nog maar producten met natuurlijke ingrediënten, althans zo natuurlijk mogelijk.
Niet alleen voor mezelf, maar ook om bij het geven van healingen en readingen te kunnen, is het van belang om je lichaam (en geest) zo puur en mogelijk te houden.

Sinds ik pure aloë vera gel drink en een paar voedingssuplementen slik, is mijn huid rustiger dan ooit tevoren en heb ik de hormonenzalf ook kunnen vervangen door een natuurlijke variant en ik ben super blij en dankbaar.

Aan de andere kant besef ik mij ook weer dat we niet alles kunnen voorkomen. We hebben natuurlijk ook te maken met invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en de zon. Niet alle natuurlijke producten kunnen 100% natuurlijk zijn, maar wel 100% kwaliteit en daar gaat het wat mij betreft om. Ik zal er alles aan doen om mijn huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Hoe is dat voor jou? Laat jij je gemakkelijk verleiden door de fantastische marketing van bepaalde bekende merken of kies je voor kwaliteit? En kijk je wel eens op de ingrediëntenlijst van een product? Het eerste ingrediënt dat vermeld staat is het hoofdbestanddeel. Dus als je daar dan bijv. aqua ziet staan, dan weet je waar je voor betaalt… 😉

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Veel liefs,
Siti Muntanah

Advertenties

One thought on “Ben jij je bewust van wat je op je huid smeert?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s