3 praktische tips wanneer je hulp kan gebruiken

Misschien voel je je soms alleen of eenzaam. Fysiek of in je gevoel. Dat is niet iets om je voor te schamen. Herinner je dat je nooit alleen bent. Er is hulp in overvloed, ook al lijkt dat misschien soms niet zo. Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Laat het universum en andere mensen weten wat je nodig hebt. Investeer in jezelf.
Durf te vragen en stel je vervolgens open om te ontvangen. Er gebeuren dan werkelijk magische dingen.

En hoe makkelijk ik dit nu opschrijf of aan anderen adviseer wanneer zij erom vragen, hoe moeilijk het ook voor mij soms nog is. Onlangs kon ik niet anders dan om hulp vragen en ik zag er als een berg tegenop om het bespreekbaar te maken, maar er was geen andere weg dan door mijn angst heen te gaan en het gewoon te doen. Dit was de enige manier om ervoor te zorgen dat ik verder kon groeien.
En hoe moeilijk ik het ook vond, ik heb het gedaan en ik ben nu zo blij dat ik het heb gedaan. Sindsdien stroomt het weer van alle kanten en daar ben ik de mensen die er onvoorwaardelijk voor me zijn eeuwig dankbaar voor.

Dit herinnerde mij eraan hoe belangrijk het is om hulp te vragen en dit met je te delen. Vaak willen we alles het liefste alleen doen of denken we dat we het alleen ‘moeten’ doen, omdat we onszelf dat hebben aangeleerd. Laat dat tot het verleden behoren. Je hoeft het niet alleen te doen.

3 praktische tips wanneer je hulp kan gebruiken:

Tip 1
Pas de 5,4,3,2,1 regel toe en ga het gewoon doen.
Als je iets eng of spannend vindt, is het beste om het gewoon te doen en ervaar dan hoe het voor je voelt. Haal drie keer diep adem, zorg dat je met beide benen op de grond staat en tel af van 5 naar 1.
Als je dit toepast, zul je ook merken dat je niet eens de tijd hebt om erover na te denken. Want dat is vaak het probleem. We denken te lang over iets na, terwijl we het in die tijd allang hadden kunnen doen. Je zult zien hoe blij je naderhand bent dat je het gedaan en gedurfd hebt.

Tip 2
Zorg ervoor dat je support krijgt van lieve mensen om je heen.
Omring jezelf met mooie en positieve mensen die vertrouwen in je hebben en van je houden. Zonder oordeel. Laat hen weten dat je hulp nodig hebt of dat je om hulp gaat vragen en vraag hen om jou hierin te steunen of aan te moedigen.

Tip 3
Onthoud dat als je eenmaal het lef hebt om hulp te vragen, het universum er alles aan zal doen om jou te helpen. Wanneer je eenmaal een beslissing hebt genomen of een keuze hebt gemaakt, dan zul je merken dat je van alle kanten geholpen wordt en dat hulp vaak uit onverwachte hoek komt.
Zorg er dan ook voor dat je in staat bent om de hulp te ontvangen.

Bonustip
Kijk naar inspirerende filmpjes of luister naar je favoriete muziek.
Dat werkt energieverhogend en je wordt er blij van.

Veel plezier met oefenen en als ik je ergens bij kan helpen, dan hoor ik het graag.

Veel liefs,
Siti Muntanah

Advertenties

One thought on “3 praktische tips wanneer je hulp kan gebruiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s