De eekhoorn in de woestijn

Het kan zomaar zo zijn dat je je soms niet op je gemak voelt op een bepaalde plek of in een bepaald gezelschap. Hoezeer je er ook alles aan doet om er het beste van te maken, toch voel je je niet gezien of gewaardeerd. Dat gevoel ervaar ik op sommige momenten ook nog steeds en ik weet dat meer mensen dit zullen herkennen. Zeker de HSP-ers onder ons.

Je ergens niet thuis voelen in de wereld, kan je het gevoel geven dat er iets mis met je is en ook de wereld om je heen kan dan niet fijn aanvoelen. Maar weet. Er is niets mis met je. Er is ook niets mis met de wereld. Je bevindt je alleen niet op de juiste plek. Je bent als een eekhoorn in de woestijn.

Voorheen kon ik me hier wel eens heel verdrietig over voelen, maar nu weet ik dat het met mijn eigen overtuigingen te maken heeft en heb ik er geen oordeel meer over. Hoe moeilijk dat soms ook nog steeds is. Er zit dan niets anders op dan te accepteren wat IS en mijn emoties op dat moment te omarmen. Het is dan ook oké.

Een mooi voorbeeld vond een paar weken geleden nog plaats. Ik was bij een inspirerende lezing waarin we de volgende oefening deden. We werden verdeeld in drie groepen van ongeveer 12 mensen. Iedere groep vertegenwoordigde een land met bepaalde normen en waarden en de bedoeling was dat je dit als groep liet zien.
Ik voelde me totaal niet thuis in het land en het paste zo niet bij wie ik ben. Blijkbaar voelde degene die de lezing gaf dat op het juiste moment aan. Hij vroeg me of ik naar een ander land wilde en voor ik antwoord had gegeven was ik al bij het andere land. Daar voelde ik me direct op mijn plek.

Hoewel het slechts een oefening was om iets te verduidelijken, had het ineens een bijzondere betekenis voor mij gekregen. Ik besefte me dat dit precies mijn situatie symboliseert.
Voor degene die mij (nog) niet kent. Toen ik drie maanden oud was ben ik geadopteerd en vanuit Indonesië naar Nederland gekomen en heb ik de kans gekregen om in een veilige en liefdevolle omgeving op te groeien.
Het was zo bijzonder om te ervaren hoe ik door de mensen van het andere land opgenomen werd.
Ondanks dat ik zelf al veel healingen heb mogen geven en ontvangen, kun je altijd een laag dieper gaan en dat is wat ik hierdoor ook weer even heb mogen voelen en daar ben ik heel dankbaar voor.

Ieder moment heb je de mogelijkheid om te kiezen. Je eigen gedachten. De mensen om je heen.
En als het een keer niet lukt, geen probleem. Denk dan aan de eekhoorn in de woestijn en blijf bij jezelf. Je bent niet minder waard, omdat een ander jouw waarde niet ziet.
Of eigenlijk, omdat het jou op dat moment eraan herinnert je eigen waarde te zien ;).

Namasté.

Veel liefs,
Siti Muntanah

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s