De dag waarop mijn vader naar Huis ging.

Vandaag is het 25 jaar geleden dat mijn vader overleed. Het eerste overlijden dat ik van dichtbij meemaakte. Wat voor veel mensen een verdrietige dag zou kunnen betekenen, ervaar ik nu als een vreugdevolle dag. Voor mij betekent de dood een overgang naar een andere dimensie, waar je in een andere vorm verder leeft. Vaak wordt er gezegd dat wanneer iemand overlijdt dat hij heen is gegaan, maar ik geloof dat hij teruggegaan is.
Naar Huis. Naar de bron waar we allemaal vandaan komen, waar licht en liefde is.

Ik heb dit altijd een fascinerend onderwerp gevonden, omdat ik diep van binnen de dood nooit als het einde heb gevoeld. Hoewel dat wel gezegd werd, dus geloofde ik dat. Natuurlijk is het ontzettend verdrietig als de mensen waarvan we houden niet meer fysiek aanwezig zijn, maar weet dat ze altijd bij ons zijn op een ander niveau. We zijn voor eeuwig verbonden. Als je ervoor openstaat kun je hun liefde voelen en met ze communiceren. Dat komt omdat een groot gedeelte van wie jij bent daar ook is. Het lichaam is slechts een voertuig van je ziel en je ziel past niet volledig in het lichaam.
Er is altijd een verbinding met dat andere gedeelte en daar kun je via je intuïtie en gevoel contact mee maken, wanneer je voorbij het ego gaat.
Je ego hoort bij je lichaam en bij het leven op aarde. Je hart hoort bij je spirituele kant, wie jij in wezen bent. Als je daar in gelooft wordt het verdriet minder en kun je het gemis transformeren naar iets moois.

Er heerst nog steeds bij veel mensen angst en onwetendheid rondom het sterven en de dood.
Dit is ook een reden waarom ik anderen wil helpen om zich te herinneren wie zij werkelijk zijn en waar ze vandaan komen. Zodat ze nu meer van het leven kunnen genieten en als het straks zover is, in alle rust en vertrouwen kunnen sterven.

Ik ben dankbaar voor de tijd die we met elkaar mogen beleven, ook al is en was het in sommige gevallen van korte duur. Ik vertrouw erop dat we elkaar ooit Thuis weerzien en we hier samen om kunnen lachen.

Daarom kan ik deze boodschap niet vaak genoeg herhalen. Als je NU niet doet waar je blij van wordt, wanneer dan wel? Het (zelf)vertrouwen dat je denkt nodig te hebben om iets daadwerkelijk te ondernemen, krijg je echt pas nadat je het hebt ondernomen. En daarmee inspireer jij een ander ook weer. Geniet van het leven, leef NU! Het is je geboorterecht.

Maak er iets moois van!

Liefs,
Siti Muntanah

foto

Advertenties

3 thoughts on “De dag waarop mijn vader naar Huis ging.

  1. Heel mooie blog dit Siti! Ik geloof ook wat jij zegt over thuiskomen en dat dood niet dood is, maar in een andere vorm verder gaan. En je woorden op ’t laatst vond ik ook zo mooi; zo bemoedigend en waar. JA, laten we echt allemaal werk maken van dat wat we écht willen doen. Van uitstel komt afstel. Liefs, Sanne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s