Mijn persoonlijke ervaring over de Clean 9

Jeeej! Het is alweer dag 9 van de Clean 9 Challenge en ik ben heel blij met het resultaat tot nu toe.
Ik zou bijna zeggen dat het erop zit, maar niets is minder waar.
It’s just the beginning.

Ik ben met de 9-daagse challenge gestart om mijn te lichaam te reinigen en om te ervaren wat het met mij doet, zo’n cleansing. Nu na 9 dagen ‘moet’ ik eerlijk zeggen dat ik me super fit en energiek voel. De doelen (meer energie, – 3kg en een mooier figuur) die ik van te voren heb opgeschreven, zijn bereikt en er heeft bij mij echt een transformatie plaatsgevonden. En dan met name in mijn mindset. Ook mijn (hoofd-)huid is rustiger geworden.

Vanaf mijn geboorte heb ik een tropische huidziekte en was ik de eerste drie maanden van mijn leven heel erg ondervoed. Hier kan ik tegenwoordig goed mee dealen, maar hebben onbewust dan wel bewust een grote impact op mij (gehad) en staan natuurlijk ook nauw in verbinding met elkaar.
Ik geloof dat huidproblemen ontstaan als gevolg van een inwendige fysieke (maag- en darmstelsel) en innerlijke emotionele oorzaak (stress/trauma’s).

Hoewel ik niet snoep en gezond eet en leef, denk ik dat er onbewust een angst in mij leefde dat ik niet genoeg eten zou krijgen. Wanneer we uit eten zijn geniet ik heel erg, maar thuis eten is anders. Voorheen at ik snel en nam ik gerust twee volle borden. Nu weet ik dat dit niet nodig is.

Het was heel goed vol te houden. Omdat ik het maximale resultaat eruit wilde halen heb ik me aan de ‘spelregels’ van het programma gehouden, bewust alles opgeschreven, bijgehouden, gemeten, gewogen, recepten uit het boekje enzovoort.
Ik heb geen hongergevoel ervaren. Ik leerde de kleine dingen extra waarderen. Op sommige momenten was ik al dolblij met 1 gekookt eitje.

Daarnaast ben ik van alles tegengekomen. Mezelf, support uit onverwachte hoek, maar ook de mening en (voor)oordelen van anderen. Mensen die bijvoorbeeld zeiden dat ze ervaringen hebben met cleansing, maar bijvoorbeeld nog nooit pure Aloë Vera gel hebben gedronken. Of al weerstand hadden op het programma, zonder dat ze weten wat het precies inhoudt. Mensen die het als dieet zien en alleen maar af willen vallen. Te ‘duur’. En weet je, ik besef me dat dat ook weer een oordeel op oordeel is. Want wat zegt het over mij? Loslaten… Vrij laten…

Mijn conclusie is dat als je niet openstaat voor verandering, voor een bewuste, gezonde levensstijl, het je weinig toegevoegde waarde zal brengen en dat is ook helemaal ok. Iedereen is hier helemaal vrij in.
De Clean 9 is er om je lichaam te reinigen, zodat het daarna de juiste voedingsstoffen weer meer en beter in zich op kan nemen. En om je bewust te maken wat het verschil is tussen vullen en voeden. Alleen op die manier geloof ik in een blijvend resultaat en zul je niet snel terugvallen in je oude patroon.
Als dit is waar je jezelf in herkent, dan kan ik het je van harte aanbevelen en lijkt het mij ook super leuk om je hierin te begeleiden.

Ik wil dit zelf 2x per jaar op deze manier herhalen en ik vind het super leuk om het met een groep te doen. Zaterdag 7 januari 2017 ga ik zelf weer de Clean 9 doen en in het najaar van dit jaar wil ik graag het nieuwe FIT programma van 14 dagen gaan doen.

Wil je ook een keer je lichaam cleansen? Als je via mij de Clean 9 bestelt, ontvang je als je wilt, 9 dagen lang 24/7 persoonlijke coaching van mij, want ik merk zelf hoe fijn het is als iemand er altijd voor je is om je te steunen. En zoals je kunt zien, kom ik het pakket ook met liefde naar je toe brengen… 😉

Dankjewel voor jullie support. En in het bijzonder de dames die meegedaan hebben aan deze challenge en de cheerleaders de afgelopen 9 dagen. Dankjewel.

Let’s Clean 9 together!

Liefs, Siti Muntanah

IMG_1391

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s