Moment voor jezelf…

Tijd nemen voor mezelf/jezelf is voor mij een bewuste keuze. Het gaat er niet om dat je wel of geen tijd hebt. Het gaat er om of je tijd voor jezelf vrij wilt maken en hoeveel jij jezelf waard vindt. Tenslotte hebben we allemaal 24 uur in een dag. Het gaat erom waar jij je prioriteiten legt en wat jij jezelf gunt, maar daarmee indirect ook wat je een ander gunt.

Neem jij voldoende tijd voor jezelf? Tijd om te ontspannen, alleen te zijn of datgene te doen waar je blij van wordt? Durf om hulp te vragen als dat niet alleen lukt. Je hoeft niet 24 uur per dag voor een ander klaar te staan. En als dat wel het geval is, om welke reden dan ook, vergeet dan niet waarom je dat doet. Alles is een keuze. Je hebt de vrijheid om te kiezen, ook al doet ons ego ons vaak laten geloven van niet. Vergeet niet dat als je goed voor jezelf zorgt, je automatisch voor de ander zorgt. Dat is een Universele wet.
Mijn motto is ‘eerst ik en dan de ander net zoveel’ (dat is overigens niet altijd zo geweest, integendeel zelfs). Dat klinkt voor sommigen misschien egoïstisch, maar ik weet nu dat dat slechts een ‘oude’ overtuiging is en je alleen oprecht kunt geven vanuit overvloed.

We weten allemaal wat er kan gebeuren als je bepaalde signalen negeert. Op een gegeven moment weet je het even niet meer, krijg je lichamelijke klachten of word je zelfs ziek. En zelfs dat is voor mij oké, althans ik oordeel er niet over. Ik beschouw fysieke klachten als een bijzonder, mooi kompas om weer een deel in mezelf te kunnen helen op energetisch, emotioneel en/of mentaal niveau.

Momenten voor mezelf zijn voor mij dan ook heilig en staan hoog op mijn ‘prioriteitenlijstje’.
Regelmatig ga ik naar de sportschool en iedere zondagochtend ga ik hardlopen (ook als ik in eerste instantie geen zin heb). Dat zijn voor mij nu echt geniet-momenten en zijn noodzakelijk om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven. Daarnaast vind ik het heerlijk om naar de sauna en naar de schoonheidsspecialiste te gaan of een boek te lezen. Sinds kort gun ik mezelf ook regelmatig een massage.

Voor een massage ga ik graag naar Margreet. Margreet en ik hebben elkaar bijna een jaar geleden leren kennen op de cursus voor Intuïtieve massage. We waren buddy’s en sindsdien hebben we contact gehouden. De massages bij Margreet zijn magisch, helend en zo liefdevol. Ik kan het iedereen aanbevelen. Wil je een keer een massage bij Margreet ervaren? Laat het mij weten en ik breng jullie met elkaar in verbinding.

Op zondag 3 april organiseren wij samen een stiltewandeling voor “eigen” wijze vrouwen.
Ben jij een eigen wijze vrouw? In de positieve zin van het woord 😉
Sta jij bewust in het leven? Of zou jij bewuster willen leven?
Vind je het heerlijk om te wandelen in de natuur?
Houd jij van rust en stilte?
Maar… houd jij er ook van om je te verbinden met gelijkgestemden?

Wees dan welkom op onze Stiltewandeling: zondagmiddag 3 april in Leusden.
We starten om 13.30 uur met de wandeling en sluiten deze rond 15.00 uur af met een kopje thee of koffie. Deelname is gratis.

Voor meer info of aanmeldingen kun je terecht bij Margreet van Lambalgen of bij mij.

Enjoy Me-time, al is het maar een half uurtje. Geniet er dan extra veel van!
Maar bovenal, doe wat je gelukkig maakt en maak je niet druk om wat anderen van je denken. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen.

Heb een mooie avond!

Liefs,
Siti Muntanah

IMG_9286

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s