De kracht van (durven) delen

De kracht van delen wordt in mijn ogen nog te vaak onderschat en dan bedoel ik delen in de breedste zin van het woord. Het delen van je liefde, je aandacht, je verhaal, je talenten, het delen van wat je vanuit overvloed te geven hebt, maar ook het delen, het uitspreken van je gevoelens, je emoties en je verlangens. Vaak houden we dat voor ons, uit angst of onzekerheid om duizend-en-een verschillende redenen.

Bij mij persoonlijk was het vaak de angst om afgewezen te worden of dat anderen van alles van me zouden vinden. Nu weet ik dat er altijd mensen zijn die jou iets niet gunnen, kritiek op je hebben of je veroordelen, maar die mogen er ook zijn. Meestal zijn dit mensen die ook niet de moeite nemen om jou te leren kennen.
Het maakt ook niet uit wat anderen van je vinden. Het gaat erom hoe jij over jezelf denkt of nou ja eigenlijk hoeveel jij van jezelf houdt en gunt.

Toen wij vorig jaar in Portugal waren werd ik geraakt door de Portugese muziek Fado. Ik vond het zo mooi, het raakte mij recht in mijn ziel. Klassieke muziek vind ik ook heel mooi en wilde dolgraag een keer naar een opera. Maar ja, ik kende niemand in mijn omgeving die met me mee zou willen. Althans, niet dat ik het tegen iemand had gezegd hoor ;-). Dus besloot ik dat ik in mijn eentje zou gaan en voor ik het wist was er een half jaar voorbij en was ik nog niet gegaan.

Tot die ene avond. Ik was met Jack en mijn oom Paul en zijn partner Nico uit eten. Ik vertelde out of the blue dat ik graag een keer naar de opera wilde, in mijn eentje, maar niet goed wist hoe, wat, waar enzo. Waarop mijn oom ineens zegt, weet je wat je ‘moet’ doen? Ga in mijn plaats met Nico mee naar de opera. Binnenkort is er een première van de Nationale Opera. Wat bleek? Nico wordt regelmatig voor zijn werk uitgenodigd voor voorstellingen en Podiumkunst is zijn vakgebied, dat wist ik niet en nu mocht ik mee! En dan ook niet zomaar een voorstelling, nee een première bij de Nationale Opera & Ballet waar we als genodigden heen mochten. Dit was een groot geschenk voor mij en totaal onverwachts.
Wat zo ver weg leek, was ineens binnen handbereik. Ik ben ze dan ook allebei heel erg dankbaar.

Inmiddels is het een week geleden dat ik voor het eerst naar de opera ben geweest en het was geweldig! We konden alles perfect zien. Ik was verrast. Zoveel mensen, soms stond er wel 100 man op het podium. Het orkest, het decor, de muziek, de sfeer. En bovenal de kracht en energie van de mensen, die ook nog eens zonder microfoon zingen, echt heel indrukwekkend. De voorstelling alleen al duurde iets meer dan 4 uur.
Het was een en al genieten.
Het grappige is, nu ik mijn eerste opera avontuur heb gedeeld, blijken er wel degelijk mensen in mijn omgeving geïnteresseerd te zijn….

Dit is een van vele wonderlijke dingen die dagelijks gebeuren. En zo is het eigenlijk met alles in het leven. Hoe meer je deelt, hoe meer je er ook achter komt dat je niet de enige bent.

Kortom, het moraal van dit verhaal. Deel. Deel je verlangens. Laat het Universum en andere mensen weten wat je nodig hebt of graag wilt. Hoe onwennig het voor jezelf misschien ook is. Spreek het uit. En is het niet voor jezelf, dan kan het wellicht van waarde zijn voor een ander.

Maak je niet druk om hoe iets gebeurt. Vertrouw erop dat het gebeurt. En nog effectiever. Bedank bij voorbaat dat het al is gebeurd. Je zult dan zien dat dingen razendsnel in jouw leven gemanifesteerd worden. Hoe is niet belangrijk. Vaak wordt er voor een manier gezorgd die wij van tevoren niet met ons hoofd hadden kunnen verzinnen.

Leef jouw leven en geniet van alle mogelijkheden die het leven je biedt!

Liefs,
Siti Muntanah

IMG_9055

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s