Een nieuwe fase in mijn leven

Precies een jaar geleden was ik bij het weekend seminar ‘Leven in verwondering’ van Maria Johanna. Dat was een super leuk en inspirerend weekend, waaraan ik ook mooie contacten over heb gehouden. Tijdens dat weekend deelde ik voor het eerst mijn verlangen om mijn naam te wijzigen, of eigenlijk mijn geboortenaam te gaan gebruiken.

Ik liep toen al een tijdje rond met dat idee, maar durfde (nog) niet en dacht na over onbelangrijke, praktische dingen. Eigenlijk allemaal excuses vanuit het ego om het niet te doen.
Ongetwijfeld niet zonder reden kwam niet lang daarna Maria Johanna op mijn pad. Maria Johanna weet hoe het is om haar naam te wijzigen en haar verhaal inspireerde mij. Op dat moment voelde ik al diep van binnen dat ik mijn naam zou gaan wijzigen, maar wanneer? Dat was nog de vraag.
Ik wist dat het een proces zou zijn en dat accepteer(de) ik ook.

Toen we het erover hadden realiseerde ik mij dat het praktische aspect geen issue of excuus meer was. Ik hoefde mijn naam niet te wijzigen, want in mijn paspoort staat al Sety Siti Muntanah. Het enige dat ik hoefde te doen is mijn roepnaam te wijzigen. Daarnaast was er nog een ander aspect wat mij ervan weerhield, de echte reden. De mening en het oordeel van anderen.

Desondanks ging ik steeds meer mijn verhaal delen met de mensen om me heen en werd ik vaker met Siti aangesproken en dat voelde super fijn. Het resoneert precies met mijn gevoel, mijn emoties, met wie ik ben. Ik kan het niet echt onder woorden brengen. Het is puur een gevoel. Maar een ding is zeker, ik voel me er super gelukkig bij.

Toen ik donderdagavond met mijn lieve ooms Paul en Nico en met Jack in een authentiek Italiaans restaurantje in de Jordaan mooie gesprekken had over het leven, familie enz. voelde ik mij zo dankbaar dat ik dacht. Ik ga het gewoon doen, NU. Tenslotte leef ik nu en wil ik me door niets of niemand meer laten beperken.

Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik precies een jaar later de stap zou nemen. Op weg naar een nieuwe fase in mijn leven. Stap voor stap, naar meer authenticiteit. Meer poSITIviteit.
En ik weet, er zijn mensen die de kriebels van het woord krijgen. Prima!
Ik hoef en wil me niet (meer) laten leiden door andermans mening, angst of onbegrip.

En wie me graag Sety, Seet of hoe dan ook wil blijven noemen. Dat is ook helemaal oké.
In de kern gaat het er niet om hoe je heet, maar wie je bent en wat je doet.

Veel liefs,
Siti Muntanah

IMG_8762

Advertenties

2 thoughts on “Een nieuwe fase in mijn leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s