5 persoonlijke tips hoe je met andermans negativiteit om kunt gaan

Afgelopen week vroeg een lieve collega mij of ik een tip had hoe je met andermans negativiteit om kan gaan en dat bracht mij op het idee om er een blog over te schrijven.
De meesten van ons zullen het ongetwijfeld herkennen in hun directe omgeving. Mensen met een negatieve instelling of mensen die in een negatieve flow zitten. Je hoort en ziet ze regelmatig klagen, druk doen, lichamelijke klachten hebben, ziek zijn en tegenslag naar zich toe blijven trekken. In feite betekent dit dat de ander in een andere, lage energie verkeert. Deze mensen realiseren zich meestal niet dat zij dit zelf gemanifesteerd hebben, omdat ze de oorzaak vaak buiten zichzelf neerleggen.

Juist als je zelf (hoog)gevoelig bent en met beide benen op de grond staat staat zou je hier last van kunnen hebben. Negeren en doen alsof heeft geen zin, dit kost je alleen maar meer energie.
Maar hoe zorg je er dan voor dat je niet door andermans negativiteit beïnvloed wordt en/of na een gesprek uitgeput bent?

5 persoonlijke tips die ik graag met je wil delen en misschien heb jij er ook iets aan.

1) Bescherm je energetisch door jezelf in een bubbel of in het licht te plaatsen.
Je kunt dit ook eenvoudig doen door hardop of in je gedachten de intentie uit te spreken dat je in je eigen energie blijft en dat je de ander in zijn/haar energie laat.

2) Blijf in je eigen kracht, ongeacht wat de ander ook zegt of doet. Dat wat je aandacht geeft groeit. Door continu te herhalen ‘Ik blijf in mijn eigen kracht’ werkt voor mij heel fijn. Uiteraard kun je kiezen voor de woorden waar jij je het prettigst bij voelt.

3) Accepteer wat is en heb geen oordeel over het gedrag van de situatie of over de ander. Er schuilt altijd een bepaalde angst of onzekerheid achter. Vaak willen we vanuit onze ‘goedheid’ een ander helpen, maar realiseer dat er ook mensen zijn die niet geholpen worden en zich comfortabel voelen in een slachtofferrol. En dat is ook oké.

4) Visualiseer dat de ander vrolijk is. Gedachten maken de werkelijkheid en als jij je voorstelt hoe het is als je de ander vrolijk ziet en daar op focust, dan zul je zien dat het uiteindelijk werkelijkheid wordt. Geef zelf het voorbeeld en blijf (glim)lachen naar de ander. Een lach kan wonderen doen. En soms ook niet, dan is dat op dat moment zo.

5) Vergeef de ander voor zijn/haar gedrag en stuur liefde en licht naar de ander.

Wees niet bang dat je afgewezen wordt of niet aardig gevonden wordt als je afstand neemt van een ander. Je bent het meest puur als je vanuit je hart leeft. We zijn allemaal spiegels voor elkaar. En je kunt je ook afvragen. Wat laat de ander jou zien? Wat zegt het over jou? Waar mag jij nog aan werken? Het leven is geen competitie. De een is niet beter dan een ander, we zijn allemaal een. Herinner je jezelf of een ander hieraan als je hem/haar over een ander hoort klagen.
Alles heeft een reden en je weet nooit waarom iemand op een bepaald moment reageert.

Ik weet dat dit in de praktijk makkelijker gezegd is dan gedaan, maar het is wat mij betreft absoluut de moeite waard om jezelf hierin te trainen.

Omring jezelf met mooie en positieve mensen om je heen die vertrouwen in je hebben en van je houden. Zonder oordeel. Focus je daarop in plaats van de mensen die je energie kosten. Dat maakt het leven echt een stuk leuker en relaxter.

Heb jij nog een persoonlijke tip? Dan zou het leuk zijn als je die met ons deelt in een reactie.

Liefs,
Sety

IMG_8627

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s