Mijn persoonlijke eerste ervaring met Vuurlopen

YESSSSS! I did it!

En ik kan het nog steeds niet geloven, maar ik voel het wel en dat is volgens mij het enige dat telt. Alsof het vuur letterlijk en figuurlijk (opnieuw) in mij aangewakkerd is.
Eigenlijk is het gevoel onbeschrijfelijk en tegelijkertijd is er zoveel dat ik met je wil delen. Ik doe mijn best om het in ongeveer 500 woorden samen te vatten. Mocht je er meer over willen weten, dan ben je ook altijd welkom bij mij op de thee.

Allereerst wil ik je (als je mijn Nieuwjaarsbericht op Facebook niet hebt gezien) een heel gezond, gelukkig, succesvol en magisch 2016 wensen.
Maak er een bijzonder mooi jaar van, geniet van het moment en vier de liefde voluit.
Niet voor niets was mijn boodschap dat geluk een ‘inside job’ is. Het begint altijd bij jou en bij niets of niemand anders. Zonder acties, geen resultaat. Ga ervoor!
En dat is ook waar ik mijzelf vrijdag continu aan heb herinnerd.

Toen ik ’s ochtends wakker dacht ik, oké vandaag is het zover. Ik vind het super spannend, maar ik ga het gewoon doen. Grenzen verleggen, uit mijn comfortzone. Overgave.

Ik ben toen eerst mijn zenuwen eruit gaan hardlopen. Omdat ik wist dat ik me daarna top zou voelen. Onderweg naar Hilversum wat het heel mistig en op een gegeven moment was het alsof ik door een gordijn reed en ineens was het heel zonnig. Totaal anders. Hoe wonderlijk.

Bij aankomst werd ik warm ontvangen door Ursula van Definest (www.definest.nl). Ik heb haar drie jaar geleden ontmoet bij haar lezing bij Tara Boeddha in Amersfoort en kort daarna heb ik bij haar een Familieopstelling gedaan. Dat was aan het begin van mijn ondernemerschap. Sindsdien is er zoveel veranderd in mijn leven. Positief. Ursula is een van de meest wijze, oprechte en liefdevolle vrouwen die ik ken en ik kan haar van harte aanbevelen. Ze inspireert, doet zoveel mooie dingen en is heerlijk down to earth.

In het begin had ik nog even een ongemakkelijke situatie. Ik sprak iemand waarbij ik mij aanvankelijk niet echt relaxt bij voelde. Maar ik vertelde mezelf om me er niet door te laten beïnvloeden en er geen oordeel over te hebben. Ik dacht alleen maar, blijf in je eigen energie en dat hielp. Daar waar ik me een paar jaar geleden waarschijnlijk door zou hebben laten beïnvloeden of me kleiner door zou hebben gevoeld, wist ik nu in mijn eigen kracht te blijven en op mijn intuïtie te vertrouwen. Dat voelde al als een eerste overwinning.

De basis van Vuurlopen is heling. Lopen over vuur of eigenlijk hete kolen is een heel oud ritueel. Er wordt gezegd dat alleen als je focus en intentie kloppen en krachtig zijn, je ongeschonden over gloeiende kolen kunt lopen. Krijgers deden het om zich voor te bereiden op de strijd. Vuurlopen werd ook gebruikt als overgangsrite. Het is een manier om angsten en blokkades te overwinnen en de kracht en doelgerichtheid in jezelf aan te boren. Je te verbinden met je eigen vuur.

We begonnen met het zetten van onze intentie. Mijn intentie was om mijn angsten en onzekerheden los te laten zodat ik mijn missie kan leven.
Mijn missie is om mijn authenticiteit en onafhankelijkheid te leven en hiermee anderen in hun eigen kracht te zetten door helderheid te brengen.

De workshop vond zowel binnen als buiten op een grasveld plaats.
We gingen onder andere zingen en tekenen. Juist datgene waar ik niet van houd of denk het niet te kunnen. Ik deed het. En had er zelfs plezier in.
Buiten bij het vuur lag mijn focus bij het ondernemerschap.

Tot zover voelde ik me helemaal relaxt.

Na een korte break was het moment daar. Het pijlbreek ritueel. Breken met het oude, zodat er ruimte en energie ontstaat voor het nieuwe.
Even dacht ik, met zo’n grote groep (denk dat we met ongeveer 25 waren) gaan we het vast niet doen, maar niets was minder waar. We werden in twee groepen gedeeld. Logisch.
Ik dacht. Ik durf niet, dus ik ga als eerste. Dan heb ik het gehad en hoef ik niet meer zenuwachtig te zijn.
De gedachte van het pijl breken met de pijl op je keel vond ik enger dan de gedachte bij het Vuurlopen. Ik had vertrouwen. De pijl brak. Ik was zo opgelucht. En toen kon ik er ook voor een ander zijn. Vervolgens werden we goed voorbereid op de Vuurloop en mochten we weer naar buiten.

Het was inmiddels donker. De plek. Midden in het bos. Het vuur. De groep. De drum. De energie. Het was magisch.

Ik stond vooraan. Ik had mijn slippers aan en ik dacht.
Fuck it. Ik ga als eerste. Ik doe het gewoon.
Bij de 1e keer dacht ik niet echt na. Ik dacht alleen, focus naar de overkant.
Bij de 2e keer dacht ik, je kan het. Laat al je angsten en onzekerheden los.
Toen dacht ik, zal ik nog een laatste keer gaan? Ja. Ik dacht 3 is een bijzonder getal en tenslotte 3x is scheepsrecht. Ik ga voor fearless.

Mijn conclusie in een woord, nou ja 3 woorden. Alles is mogelijk.
Met vertrouwen is alles mogelijk.
Het voelt als een overwinning. Ook al gaat het volgens mij in het leven niet om winnen of verliezen. Je hebt altijd de keuze om zelf te bepalen hoe jij je voelt over iets of over iemand.
Na afloop had ik wel een beetje pijn aan mijn voeten, maar dat was de volgende dag weer weg.

Ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft in de weg hiernaartoe. Vind het echt super om te ervaren hoeveel mensen meegeleefd hebben. En natuurlijk ook Ursula en haar team die dit super hebben georganiseerd en begeleid.

Het was echt heel bijzonder! En zoals een kind uit de groep het mooi verwoordde, het gaat niet echt om het Vuurlopen, maar over vertrouwen.

Ik ga nog fijn nagenieten en mijn dromen omzetten in daden…
Wil jij dat ook en kun je daar begeleiding bij gebruiken?
Dan ben ik er graag voor je.

Liefs,
Sety

IMG_8407

Advertenties

2 thoughts on “Mijn persoonlijke eerste ervaring met Vuurlopen

  1. Hoi lieve Sety, Het was bijzonder jou te ontmoeten mooie vrouw! Ik vind jou stoer en het Licht is zo goed zichtbaar via jouw ogen en hele uitstraling! Dit gaat je lukken, weet ik zeker. You go girl! Liefs en een fantastisch 2016! José (je weet wel, van de stoel 🙂 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s