Het geheim van overvloed…

Dat is wat mij betreft heel simpel.

Dankbaarheid is het geheim voor overvloed en een vreugdevol leven.

De meeste dingen zijn zo vanzelfsprekend voor ons geworden, dat we vergeten om er dankbaar voor te zijn. Ongeacht in welke (moeilijke) situatie je je momenteel ook bevindt of wat er ook om je heen gebeurt, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn. Datgene wat je waardeert in je leven zal groeien. Dus ontdek waar je dankbaar voor bent of kunt zijn – zelfs voor de mensen en de situaties die je als een uitdaging ervaart en zie hoe wonderen ontstaan.

En maak je niet druk om hoe iets gebeurt. Niets is onder controle. Vertrouw erop dat het gebeurt.
En nog effectiever. Bedank bij voorbaat dat iets al is gebeurd. Je zult zien hoe razendsnel dingen zich dan in jouw leven manifesteren. Sta open om te geven en te ontvangen.

De kracht van dankbaarheid zorgt er ook voor dat je kunt gaan geven vanuit overvloed. Je hoeft dan niet meer te geven uit angst of tekort en dat voelt heel bevrijdend.
Natuurlijk weet ik ook dat woorden makkelijk gezegd zijn dan gedaan, maar er is altijd een weg en je staat er nooit alleen voor. Er is hulp in overvloed. En misschien krijg je niet de hulp of steun van de mensen van wie jij het hoopt of verwacht. Als je open staat voor het onbekende, zul je zien dat hulp ineens uit onverwachte hoek komt. Relaties en vriendschappen komen en gaan nu eenmaal.

Je kent de uitspraak misschien wel.
‘Als je een paar mensen hebt die van je houden, een paar lieve vrienden, eten op tafel (heel belangrijk voor mij ;)) en een dak boven je hoofd, dan ben je al veel rijker dan je denkt.’ Er is genoeg ellende in de wereld. Vanuit mijn hart blijf ik de wereld mooi vinden en heb ik geen oordeel over wat er gebeurt. Ben heel dankbaar voor wat is. Niet alleen voor alle kansen en mogelijkheden, maar ook voor alle moeilijke momenten. Die hebben mij juist geholpen om te komen waar ik nu ben.

Ik begin en eindig iedere dag met dankbaarheid door vijf dingen op te noemen waar ik op dat moment dankbaar voor ben. Het is een hele fijne en krachtige manier om je dag met geluk en dankbaarheid te beginnen en te eindigen. En een super simpele oefening om makkelijk in slaap te vallen. Ook gewoon leuk om een ander eens te vragen waar hij/zij dankbaar voor is. Kan leuke gespreksstof opleveren en je helpt elkaar weer even herinneren.

Dus…

Vier de kostbaarheid van het leven, en van alles en iedereen om je heen!

Dankjewel dat je de tijd hebt genomen om deze blog te lezen en ik zou het leuk vinden om te horen waar jij dankbaar voor bent?

Liefs,
Sety

IMG_8209

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s