Uit je hoofd, in je hart

De meesten zullen het ongetwijfeld herkennen. We zitten regelmatig in ons hoofd.
We willen van alles met het hoofd kunnen beredeneren en we zijn een kei in het analyseren van anderen of van situaties. Soms zitten we zo vast in ons hoofd, dat we er letterlijk hoofdpijn van krijgen. De vraag is, hoe ga jij hiermee om? Blijf je het zien als een probleem of als een kans om te groeien?

Je zou dit ook als een signaal kunnen zien dat het de hoogste tijd is om uit je hoofd te gaan en vanuit je hart te gaan leven. De wijsheid van het lichaam wordt nog te vaak onderschat. Het lichaam geeft ons continu signalen wanneer het in onbalans dreigt te raken. Wanneer je hier niet naar luistert, zal het je steeds terugkerende en grotere signalen af gaan geven. Net zolang totdat jij actie onderneemt.

Het lichaam wordt ook wel het voertuig van de Ziel genoemd. Je kunt zou het als volgt kunnen zien. Wanneer je lang plezier van je auto wilt hebben, dan geef je het ook zijn jaarlijkse onderhoud, tank je de juiste brandstof en maak je ‘m regelmatig schoon. Ons lichaam verlangt in zekere zin het zelfde.

Het is onze verantwoording om dagelijks tijd te creëren waarin we even stil kunnen worden en te luisteren wat het lichaam ons te vertellen heeft. En nog belangrijker actie te nemen en aanpassingen te doen zodat ons lichaam de kans en ruimte krijgt om zichzelf te herstellen.

Je ademhaling en gronding zijn hierbij ook van essentieel belang. Zorg ervoor dat je vanuit je buik ademhaalt. Als je angst voelt, je zenuwachtig bent of in paniek raakt. Stop dan met wat je aan het doen bent en adem heel diep in en uit. Je zult zien dat je daarna alles weer aan kunt.
Daarnaast is het belangrijk dat je goed geaard bent en letterlijk met beide benen op de grond staat en niet aan het zweven bent (in je hoofd zit).

Door niet te oordelen schep je stilte in je geest. Accepteer de situatie zoals die is en ik weet dat is zeker niet altijd makkelijk. Ik geloof er wel in dat je jezelf hierin kunt trainen. Wat ik meestal doe als mijn ego aan het woord is, dan zeg ik in mezelf:
‘Ik hoor die stemmetjes, maar ik laat me daar niet door beïnvloeden en doe toch waar ik me goed bij voel.’ En dan verdwijnen die stemmetjes vanzelf naar de achtergrond.

Er zijn talloze mogelijkheden om uit je hoofd te gaan en vanuit je hart te leven. Net wat voor jou het fijnst is. Voor mij is dit wekelijks hardlopen om te aarden en het ontvangen van een massage om weer helemaal in mijn lichaam te zijn. Voor je lichaam zorgen is een investering. Je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is. Lichaam en geest zijn onafscheidelijk. Is de een niet in balans, dan volgt de ander vanzelf.

Gun jezelf daarom regelmatig rust. Een ander trapt voor jou niet op de rem, dat mag jezelf doen. Juist wanneer je geen tijd denkt te hebben of het ‘druk’ ervaart, is het de hoogste tijd om wat tijd voor jezelf te nemen.

Volg je hart…

‘De kracht van het hart is de kracht van het leven.’

Liefs,
Sety

IMG_6926

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s