Onvoorwaardelijk geven

We kennen allemaal wel een of meerdere situaties waarin je het gevoel hebt (gehad) dat jij altijd degene bent die tijd en energie steekt in een bepaalde (familie)relatie of vriendschap en dat je het gevoel hebt dat het andersom niet het geval is. Wat we hierbij vaak vergeten is ons af te vragen wat onze eigen rol hierin betekent.
Geef jij uit angst of uit liefde?

In het verleden heb ik regelmatig onbewust voorwaardelijk gegeven. Wat blijkt? Ik gaf uit angst. Bang om afgewezen te worden. Ik dacht dat als ik maar genoeg geef dan vinden ze me vast aardig. Wat ik hieruit geleerd heb of wat ik me herinner, wil ik graag met je delen.

Het is niet nodig om over een situatie of iemands gedrag te oordelen. Het ego doet ons laten geloven dat er honderd-en-een redenen zijn om dat wel te doen, maar het is zoals het is. Natuurlijk is het moeilijk is als je hierdoor familie of vriendschappen ‘kwijtraakt’, maar vergeet niet dat je altijd verbonden bent. Voorkom hiermee dat je jezelf verliest.

Je hoeft je niet bezig te houden met wat anderen wel of niet (terug) doen. Krijg je het niet van een ander, geef het dan jezelf. Dit maakt je onafhankelijk. Er is maar een iemand hier op aarde verantwoordelijk voor je geluk en dat ben jezelf. Zorg goed voor jezelf en geef duidelijk je grenzen aan. Investeer in mensen die ook in jou investeren en laat anderen lekker hun leven leiden.

Blijf onvoorwaardelijk geven uit overvloed. Je krijgt het vanzelf terug, misschien niet van degene van wie je het gehoopt had. Maar je kunt erop vertrouwen dat er altijd voor je gezorgd wordt. Herinner je open te stellen voor wonderen.
Wonderen ontstaan als je leeft vanuit liefde.

Het Facebook bericht dat ik vanochtend op mijn pagina SetyDitters.com heb gepost is een van mijn best bereikte berichten en daar ben ik heel dankbaar voor. De boodschap van dat bericht is, verras elkaar wat vaker. Zomaar een kaartje, een berichtje of een kleinigheidje. Dat hoeft niet veel te kosten. Het gaat om het gebaar. Het is fijn om een ander te verrassen. Onvoorwaardelijk geven zonder iets terug te verwachten.

Door je rijkdom te delen, creëer je meer rijkdom.
Altijd.

Veel plezier met geven!

Liefs,
Sety

Wonderen

Advertenties

2 thoughts on “Onvoorwaardelijk geven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s