Ben jij er klaar voor?

Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan en met dit weer zou je haast denken dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Nu ik dit blog aan het schrijven ben stormt het buiten en ziet het er grijs uit. Iets wat veel mensen ook innerlijk zullen ervaren op dit moment. Niet voor niets hebben veel mensen nog last van griepverschijnselen of andere lichamelijke klachten. We worden massaal uitgedaagd om alles wat ons letterlijk en figuurlijk weerhoudt om ons eigen, authentieke zelf te laten zijn op te ruimen en los te laten. En dat brengt verwarring met zich mee.

Ook persoonlijk heb ik dit een paar weken geleden mogen ervaren. Ik had een flinke verkoudheid te pakken. Wat eigenlijk betekent dat er veel tegelijk gebeurt. Er zat niets anders op dan naar mijn lichaam te luisteren en dat heb ik gedaan. Blijkbaar was er nog een deel in mij dat geheeld mocht worden.

Inmiddels ben ik opnieuw bezig met het loslaten van bepaalde relaties en oude gewoontes die niet meer dienen. Hoe cliché het misschien ook klinkt, dat ligt niet aan een ander. Je merkt dat je niet meer met iedereen resoneert waar je dat voorheen wel deed en dat is ok. Ieder heeft zijn/haar eigen proces en bewandelt het unieke pad in zijn/haar eigen tempo. Loslaten betekent voor mij ook houden van.

Tegelijkertijd ben ik volop aan het bouwen, letterlijk en figuurlijk. Ik stap uit mijn comfortzone, ga uitdagingen aan en ontmoet nieuwe mensen. Ook zijn sommige relaties zich juist aan het vernieuwen en dat is minstens zo waardevol.

Ik ben klaar voor een nieuw begin, in mijn vorige blog heb ik hier ook al iets over geschreven, maar er volgt meer. Hoewel ik ieder moment als een nieuwe start zie. Ieder moment heb je de kans om iets anders te doen of te denken. Het is een kwestie van discipline om jezelf hieraan te blijven herinneren.

Het leven gaat vanzelf. Je hoeft niet te weten hoe of wanneer dingen gebeuren. Er wordt altijd voor je gezorgd. En weet je het even niet? Alle antwoorden zitten in jezelf en de komende periode is het tijd om daar naar te gaan luisteren.

Ben jij er klaar voor? Klaar om het verleden te bedanken, achter je te laten en in het NU te leven?

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Liefs,
Sety

image

Advertenties

2 thoughts on “Ben jij er klaar voor?

  1. Moeilijk en lastig verleden wil je bedanken voor alle lessen die ik heb geleerd! Hellooo nieuwe toekomst! Klaar om nieuwe ervaringen op te doen! Dank je Sety voor weer een leuk verhaal! Liefs

    • Lieve Carola en inmiddels trouwe lezer ;), mooi om te lezen dat je het verleden bedankt en klaar bent voor het NU. Keep up the good spirit! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s