Relaxt de December maand in

De December maand staat voor de deur. Al weer de laatste maand van het jaar, waarin er vaak teruggeblikt wordt op het afgelopen jaar en er nieuwe plannen gemaakt worden. Of misschien ook (nog) niet. Voor velen een extra ‘drukke’ maand met alle feestdagen, verjaardagen, eindejaarsborrels en de jaarafsluiting op het werk.

De een kijkt er naar uit, de ander voelt de stress al opkomen bij de gedachte aan alle verplichtingen. Voor velen is het ook een extra moeilijke of eenzame tijd. Zij hopen misschien dat deze maand en dan vooral de donkere dagen zo snel mogelijk voorbij zijn. Iedereen gaat er verschillend mee om. Wat je ook gaat doen en hoe je het ook ervaart, onthoud dat je hier zelf invloed op hebt. Het draait om keuzes maken. Waar besteed je wel/geen tijd aan en ook met wie?

Ik houd van symboliek. Voor mij en in onze familie zijn er in deze maand herinneringen waarbij liefde en verdriet heel dichtbij elkaar liggen en dat maakt het juist zo bijzonder. Het is een mooi geheel en dat heeft ervoor gezorgd dat ik alles als overgang zie en niet zozeer als een afscheid. Ik voel me verbonden met alles wat wel en niet leeft op aarde. Hierdoor kan ik makkelijker het oude dat niet meer dient loslaten en het nieuwe verwelkomen.

Een paar persoonlijke tips die ik graag met je wil delen, zodat jij ook relaxt December in kunt gaan.

Luister naar je hart en ga alleen in op uitnodigingen waar jij je goed bij voelt. Als je denkt dat je overal naartoe wilt, wees dan eerlijk naar jezelf toe. Vraag jezelf af, doe ik het voor mezelf, of eigenlijk voor de ander? Leer nee te zeggen.

Neem tussen je afspraken door dagelijks een moment van rust. En dat hoeft echt niet lang te zijn. Aan het begin van je dag, tussendoor, of aan het einde van de dag 5 of 10 minuten kan genoeg zijn. Gun jezelf (innerlijke) rust. Niemand heeft er iets aan als jij straks uitgeput aan het kerstdiner verschijnt.

Geniet, maak mooie herinneringen en wees vooral dankbaar voor wat en wie je wel hebt in jouw leven!

Heb jij nog een andere tip die je wilt delen? Dan zou het leuk zijn als je die als reactie achterlaat.

Ik wens je een hele mooie en relaxte December maand!

Liefs,
Sety

foto

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s