Leef in het NU

Vanochtend poste ik al een berichtje op mijn Facebook pagina dat je leven van het ene op het andere moment totaal anders kan zijn, om welke reden dan ook. Geniet daarom van ieder moment en koester de mensen die je lief hebt. We weten het allemaal, maar we doen het naar mijn mening nog veel te weinig.

Het heeft geen zin om in het verleden of in de toekomst te leven, omdat alles wat er is zich NU afspeelt. Op zeer jonge leeftijd ben ik me er maar al te bewust van geworden dat het leven ieder moment anders of zelfs voorbij kan zijn. Ik heb letterlijk een tweede kans gekregen en geniet daarom van ieder moment. En dat wil niet zeggen dat alle momenten even fijn zijn. Het maakt niet uit wat er gebeurt of wie je verliest, het gaat er om hoe je daar nu mee omgaat. Wonderen ontstaan als je leeft vanuit liefde.

Ga daarom ook altijd met plezier uit elkaar. Wees dankbaar voor alles wat je meemaakt en voor de mensen in je leven. Inclusief de mensen waar jij geen fijn gevoel bij ervaart, dat zijn je grootste leermeesters. Tenslotte is je buitenwereld een weerspiegeling van je innerlijke wereld. Ik geloof dat alles een reden heeft en hoewel je de reden misschien niet altijd direct ziet, vertrouw erop dat het je duidelijk zal worden.

Ik ben een voorstander om elkaar dan ook NU te laten weten dat we de ander waarderen. Waarom wachten totdat het te laat is? Hoewel ik de dood persoonlijk niet als een afscheid ervaar, omdat ik weet dat we altijd en overal met elkaar verbonden zijn.

Hoeveel moeite is het om iemand even te bellen om te vragen hoe het gaat of een berichtje te sturen waarin je laat weten dat je aan de ander denkt? Wees creatief, verras elkaar en dat hoeft echt geen geld te kosten. Wat mij betfreft ‘kleine moeite, groot gebaar’.

Maak tijd voor elkaar, laat regelmatig weten dat je om de ander geeft en vier samen het leven. Voor je het weet kan het niet meer.
Dus… wie ga jij NU een berichtje sturen om te laten weten dat je hem/haar lief hebt?

Blog

Spread the love!

Liefs,
Sety

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s