Help! Mijn trouwring zoek en nu?

Afgelopen week was ik samen met Jack in Valencia, het was top. Alles klopte. Een geweldige stad met veel mooie bezienswaardigheden, een prachtig hotel, heerlijk zonnig (strand)weer, lekkere Tapas en Sangria, een ontspannen sfeer, (innerlijke) rust en een aantal ‘uitdagingen’ die ik (lees: uiteindelijk ;-)) met liefde omarmde.
Kortom een bijzonder avontuur inclusief de start van een nieuw levensjaar waarin tijdloos genieten centraal stond/staat. Net toen ik dacht genoeg waardevolle inzichten te hebben ontvangen, liet ik op de laatste avond voor ons vertrek mijn trouwring vallen.

Ik zie ‘m nog zo onder de kast rollen, te laat om tegen te houden en ik zag ‘m nergens liggen. Wat bleek, er zat precies aan de achterkant van de kast een klein gat in de houten vloer en daar was de ring in gevallen.
Onmogelijk om het daar uit te krijgen. De ingebouwde kast stond tegen de muur en de ruimte onder de kast was te lang en te smal om er met je arm onder te gaan.

Ik dacht, help! Wat nu? Positieve en negatieve gedachten spookten door mijn hoofd. Allerlei gedachten vanuit mijn ego. Blijven vertrouwen en hopen op een wonder? Loslaten en accepteren? Het is maar een ring, maar wel mijn trouwring. Receptie bellen? Hoeveel heb ik er voor over om die ring weer terug te krijgen? Wat heeft dit te betekenen? Tegelijkertijd voelde ik ergens ook een berusting. Tenslotte was het iets materieels en daar ben ik niet gehecht, of stiekem toch wel een beetje?

Van alles geprobeerd. Ik gaf het op en had mij er al bij neergelegd dat het is zoals het is. Ik kon niet meer helder nadenken en dat was ook niet nodig. Ik realiseerde dat ik alleen maar met mijn hart hoefde te voelen en toen gebeurde er iets wonderlijks.
Het was Jack toch gelukt om de ring uit het gat te halen. Hoe maakte me niet uit. Ik was dolblij dat ik mijn ring terug had.

Je zult je nu misschien afvragen waarom ik dit deel? Ik had de hele week al duidelijke hints gehad, maar blijkbaar was het voor mij nodig een grotere wake up call te krijgen om beter op te letten en dan heb ik zeker niet alleen over materiële zaken.
En nogmaals de bevestiging te krijgen dat het onmogelijke mogelijk is en ik geloof dat meer mensen dit zullen herkennen.
Het leven geeft ons voortdurend signalen geven en aan ons de keuze of- en hoe je hiermee omgaat. Leer te beseffen wat je hebt, voordat de tijd je laat beseffen wat je had.

Dankbaarheid en vertrouwen zijn de sleutels tot overvloed en dat is mij wederom heel duidelijk geworden deze week en dat wil ik graag met je delen.
Slechts als herinnering, want ik weet dat jij dit allang weet…. 😉

Happy

Liefs,
Sety

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s