Mindfulness hardlopen

Ik schreef er al eerder een blog over op mijn Facebook pagina en inmiddels is het een feit. I did it! Ik heb vorige maand de halve marathon (21,1 km) van Amersfoort gelopen. Iets wat ik een half jaar geleden nog niet gedacht had.
Wat voor de ander peanuts is, betekent dit voor mij zoveel meer dan ‘gewoon’ een rondje hardlopen. Ik heb hier vooral het afgelopen half jaar op verschillende niveaus naartoe ‘gewerkt’….
Na mijn inschrijving besloot ik dat er geen weg meer terug is en dat ik het gewoon ging doen. Ik vertrouwde erop dat ik alle hulp zou krijgen en inderdaad.

Voor mij was het zowel een symbolisch afscheid als een nieuw begin. Tevens realiseerde ik mij dat het die dag Vaderdag was en dat maakte het voor mij extra bijzonder. Eenmaal over de finish, betekende dit letterlijk en figuurlijk een streep onder het verleden. NU is het enige dat telt.
Het plaatje geeft precies weer wat ik al die tijd heb gedacht en dat geldt natuurlijk niet alleen voor hardlopen, maar voor alles in het leven.

Hardlopen

Sinds december vorig jaar ben ik specifieker gaan trainen en mindfulness hardlopen heeft ervoor gezorgd dat ik na drie maanden in zo’n heerlijke flow zat dat ik mijn doel al bereikt had.
Hierna kwam ik wel in een hardloop dipje terecht, maar na een paar weken heb ik de draad weer opgepakt.
En met slechts 1x in de week hardlopen, is dit voor mij wederom een bevestiging dat als je iets dolgraag wilt, het mogelijk is. Een dosis wilskracht en een paar fijne schoenen is in principe het enige dat je nodig hebt.

Mindfulness hardlopen is voor mij bewust hardlopen en tegelijkertijd ontspannen. Bewust ademhalen, iedere stap die je neerzet voelen, alle emoties in je lijf ervaren en vooral genieten van de omgeving.
Het helpt je lichaam en geest gezond te maken. Door zelf in beweging te komen, komt alles in beweging en wordt je sterker op alle terreinen.

Natuurlijk herken ik het stemmetje in mijn hoofd dat allerlei excuses verzint om niet (verder) te hoeven te lopen, zegt dat ik het niet kan, pijntjes voel en ga zo maar door. Het is de kunst om dat stemmetje in je hoofd niet te geloven. En hoe vaker je daar mee speelt, hoe makkelijker het wordt. Ik ervaar iedere keer dat zodra ik een negatieve gedachte of pijn accepteer, het ook snel weer verdwijnt. Achteraf lach ik om de dialogen die ik met mezelf heb gevoerd en voor ik het weet ben ik al weer aan het nagenieten van een mooie duurloop.

Wil je ook (mindfulness) hardlopen, maar vind je het lastig om te starten of om het consequent vol te houden? Ik help je graag op weg.

Just do it!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s