Mijn persoonlijke wereldreis

Laten zien wie je bent en waar je voor staat is kwetsbaar en eng, maar het is zo fijn om je angsten te overwinnen, de controle los te laten en gewoon te DOEN….
Ik ging al vroeg op wereldreis en hoewel ik me daar natuurlijk bewust weinig van kan herinneren, herinner ik mij onbewust steeds meer.

Iedere dag realiseer ik mij hoeveel geluk ik heb, ook als het een dag tegenzit. Zonder mijn biologische en adoptie ouders, maar ook de nieuwe partner van mijn moeder die op mijn dertiende in mijn leven kwam, had ik mijn dromen niet waar kunnen maken en was ik er waarschijnlijk niet eens meer geweest. Dat besef zorgt ervoor dat ik van ieder moment geniet en het beste uit mijn leven haal.

Als baby van drie maanden hebben mijn biologische ouders mij ter adoptie gegeven, omdat ik ernstig ziek was en ze mij wegens benarde economische omstandigheden niet in leven konden houden.
Ik heb de kans gekregen om in een liefdevol gezin en in een veilige omgeving op te groeien.
Toen ik negen jaar was, overleed mijn vader aan de ziekte kanker. Een ziekte waaraan meerdere familieleden zijn overleden.

….

Op een gegeven moment bleek mijn gezichtsvermogen gedaald naar 10%, door de medicijnen die ik slikte. In 2005 kreeg ik de mogelijkheid om mijn ogen te laten laseren, waardoor ik weer volledig zie. Mijn ogen gingen toen letterlijk en figuurlijk open…

En toen brak er een hele heftige periode aan. In die tijd leefde ik allesbehalve gezond.

De rode draad die door mijn leven liep is die van verlies en afwijzing, althans zo ervaarde ik dat toen. Bang om nog meer dierbaren te verliezen of dat mensen me niet lief vonden, ging ik me automatisch aanpassen. Inmiddels weet ik dat niemand je af kan wijzen, behalve jezelf.

Op een gegeven moment besloot ik dat er iets moest veranderen en toen ging ik op ontdekkingsreis.
Toen ik hierna ook fysiek ging reizen, waaronder naar mijn geboorteland en geconfronteerd werd met hoe het had kunnen zijn, ging ik pas echt anders naar het leven kijken.

Ik leerde om mijn leven te helen en ontdekte ik dat ik niets of niemand nodig heb om gelukkig te zijn. Steeds meer maakte ik gebruik van mijn innerlijke kracht en stem. Hierdoor kan ik iedere situatie makkelijk accepteren zoals het is. Ook ben ik op een andere manier naar anderen gaan kijken, zonder oordeel. Ieder heeft zijn/eigen proces en lessen te leren.

Overtuigen is hierdoor niet nodig, desondanks wil ik wel mijn kennis, eigen-wijsheid en poSITIviteit met je delen en je mag zelf bepalen of- en welke inzichten je er al dan niet uithaalt. Makkelijk toch?

Ik ben ontzettend dankbaar voor deze mooie wereldreis en alle mensen die ik tot nu toe op mijn reis ben tegenkomen. Wordt met veel plezier vervolgd….

Liefs,
Sety (Siti Muntanah)

Home

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s